Intersnack Adria d.o.o.

Društvena odgovornost

S ciljem stvaranja dodatne vrijednosti i zaštite okoliša, težimo održivim opskrbnim lancima.

A field at sunset

Naši proizvodi i usluge stižu iz cijelog svijeta kroz velik i dinamičan lanac opskrbe. U toj složenoj mreži, naša održiva strategija nabave pod imenom ‘Kupnja za budućnost’ osmišljena je s ciljem da poboljša kvalitetu života, očuva okoliš i osigura prosperitet zajednica od kojih nabavljamo sirovine.

Ključne aktivnosti

Naši lanci opskrbe orašastim plodovima razasuti su po svijetu, a sav krumpir koji koristimo dolazi izravno s farmi udaljenih do 150 km od naših tvornica. Kroz suradnju s dobavljačima i partnerima naši lanci opskrbe razvijaju znanje, učinkovitost i profitabilnost. U nastojanju da povećamo kvalitetu života malih dobavljača, u 2020. godini smo surađivali s njih čak 6000.

Napredak koji smo do sad ostvarili

100%

dobavljača

potpisalo je našu Politiku odgovorne nabave

100,000

zaposlenika

radi u našem lancu opskrbe

6,000

malih dobavljača

svakodnevno surađuje s nama

Odgovorna nabava

Naša Politika odgovorne nabave obvezuje dobavljače na pridržavanje lokalnih propisa te na osiguravanje pristojnih radnih uvjeta. Naš referentni standard je ETI osnovni kodeks, međunarodno priznati kodeks radne prakse, a kako bi osigurali njegovo dosljedno provođenje koristimo se metodologijom SMETA društvene revizije s treće strane koju je razvio Sedex.

Illustration Checklist

Vodimo se primjerom iz Vijetnama

Intersnack Cashew Company (ICC) upravlja s pet tvornica u Indiji i Vijetnamu. Proces prerade indijskog oraščića ima mnogo koraka i zahtjeva predani rad. Jedno od važnijih postignuća ICC-a bilo je uspostavljanje ‘obrade pod jednim krovom’, što znači da se glavni koraci, umjesto da su raspršeni u više manjih pogona, provode na jednom mjestu. Interno nadziranje proizvodnje indijskih oraščića poboljšava njihovu kvalitetu kao i razinu sigurnosti za naše zaposlenike.

Illustration Viatnamese Farmer

Indijski oraščić

Djelujemo tamo gdje možemo pozitivno utjecati. Radimo na svjetlijoj budućnosti za sve one koji su uključeni u lanac opskrbe indijskim oraščićima.

Cashew in a bowl

Društvena odgovornost | Priče

Makadamija

Podupiremo male poljoprivrednike u Malaviju

“Osim sadnica, ovaj projekt pružio mi je i neprocjenjive spoznaje o najboljem načinu uzgoja makadamije.”

Sirovine za naše proizvode nabavljamo na transparentan i održiv način.

A woman with pink bobble hat sits in front of a bush with macadamia fruits