Globalni ekološki izazovi prijetnja su ljudima i planetu.
Mnogi od ovih izazova međusobno su povezani. Otpad od hrane, na primjer, čini 8% ukupne svjetske emisije stakleničkih plinova. Ovo je posebno važno za naš sektor budući da otprilike jedna trećina proizvedene hrane završi kao otpad. U svijetu u kojem su mnogi ljudi gladni i neuhranjeni to je ekološka i ljudska tragedija.
Naši trud za očuvanje okoliša usmjeren je na smanjivanje otpada u proizvodnji - posebno ambalažnog otpada i otpada od hrane - te na smanjenje našeg CO2 otiska smanjenjem potrošnje energije.
Velik dio ugljičnog otiska nastaje u našem opskrbnom lancu pa se udružujemo s dobavljačima kako bismo zajedničkim aktivnostima utjecali na njegovo smanjenje, dok uklanjanjem otpada doprinosimo kružnoj ekonomiji.
Naš je cilj eliminirati svu nepotrebnu ambalažu te istovremeno raditi na mogućnosti potpunog recikliranja naših pakiranja.
Na temelju Pariškog sporazuma postavili smo si cilj da u usporedbi s 2010., do 2025. godine smanjimo emisiju CO2 za 30%. Napravili smo CO2 mapu kako bi se lakše fokusirali na područja gdje možemo imati najznačajniji utjecaj. Do 2020. godine smo postigli smanjenje emisije CO2 za 21%.
Ponosni smo što smo bacanje hrane u našim tvornicama sveli na nulu. U 2020. su svi jestivi ostaci bili iskorišteni uglavnom kao hrana za životinje te za kompostiranje i recikliranje.
Kao i velik broj naših potrošača zabrinuti smo zbog porasta količine plastičnog otpada u svijetu.
S ciljem da recikliranjem zbrinemo svu nepotrebnu ambalažu, pažljivo ju i strateški biramo.