Intersnack Adria d.o.o.

Održiva partnerstva

Potičemo promjene i širimo pozitivan utjecaj

Održivost je put kojim niti jedan tim ili organizacija ne mogu ići sami.

Two people standing on a field

Kako bismo smanjili ugljični otisak i doprinijeli održivoj budućnosti, kroz razna partnerstva kontinuirano radimo na poboljšanju i inovacijama s ciljem ostvarivanja dugoročno pozitivnih učinaka, kako u poslovanju, tako i opskrbnim lancima. Aktivnim sudjelovanjem u brojnim inicijativama možemo povećati svoj utjecaj i postići transformaciju unutar sektora te tako pomoći riješiti uzroke raznih problema. Radeći s našim dobavljačima i partnerima unutar lanaca opskrbe gradimo znanje, kapacitet, učinkovitost i profitabilnost.

Ovo su neke od sektorskih inicijativa u koje smo aktivno uključeni:

Competitive Cashew initiative (ComCashew)

ComCashew je projekt kojem je cilj na održiv način smanjiti siromaštvo i to kroz povećanje konkurentnosti malih dobavljača indijskog oraščića, prerađivača te ostalih sudionika lanca vrijednosti.

Com Cashew Logo

Ethical Trade Norway

Ethical Trade Norway je inicijativa kojom se provodi dubinska analiza ljudskih prava u industriji prerade indijskih oraščića u Vijetnamu. Intersnack je sudionik radne grupe za indijski oraščić i uključen je u program obuke vijetnamskih prerađivača i poljoprivrednika.

Ethical Trade Norway Logo

Sustainable Nut Initiative (SNI)

Sustainable Nut Initiative (SNI) platforma je za suradnju. Intersnack je jedan od njezinih osnivača, a putem nje zalaže se za održivost u sektoru orašastih plodova. Cilj platforme je stvoriti pristup koji je više od samog certificiranja i procjene rizika te koji će se na razini sektora uhvatiti u koštac s budućim problemima održivosti.

SNI Logo

Sustainable Agriculture Initiative (SAI)

Sustainable Agriculture Initiative (SAI) je platforma preko koje više od 120 tvrtki članica i organizacija zajedno rade na poboljšanju održivih poljoprivrednih praksi. Intersnack je dio SAI Crops Working Group i doprinosi projektu SAI Almond.

SAI Logo