Intersnack Adria d.o.o.

Stvaramo sretne hrskave trenutke

Slani zalogaji izvrsnog okusa naša su strast

Two people enjoy snacks in a relaxed atmosphere

Osnovani smo u Njemačkoj prije više od 60 godina, a svoj smo prvi čips od krumpira proizveli 1968. Od tada rastemo i napredujemo kako bismo postali lider na tržištu slanih grickalica, a trenutno smo prisutni u više od 30 zemalja diljem svijeta.

Intersnack, vodeći proizvođač grickalica u Europi, formirao je sa Franck d.d. joint venture partnerstvo 2015. godine. Tako je nastala nova kompanija Adria Snack Company d.o.o., posvećena razvoju i proizvodnji slanih grickalica. Adria Snack Company 2018. godine odvaja se od Francka te postaje članica Intersnack grupacije, a od 19.11. 2019. mijenja ime u Intersnack Adria d.o.o. sa novim sjedištem u Hercegovcu.

Intersnack CEE

U srednjoj i istočnoj Europi imamo poslovne jedinice u 6 zemalja: Rumunjska, Češka, Mađarska, Bugarska, Hrvatska i Slovačka. Ponosni smo što smo vodeći proizvođač slanih grickalica u srednjoj i istočnoj Europi. Imamo oko 1.500 zaposlenika i 5 tvornica (Brasov, Choustnik, Hradec, Gyor, Hercegovac).

S ponosom ističemo da je Intersnack Adria danas najveći otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj. Uspjeh možemo zahvaliti našim dugogodišnjim kooperantima iz Hercegovca, Donjeg Miholjca i Međimurja. Uz sigurnost otkupa i zajednički dogovor oko otkupne cijene, isplatu u dogovorenim rokovima te podršku u realizaciji dugoročnih investicija, našim kooperantima osiguravamo i stručna putovanja te redovite edukacije o najnovijim trendovima i modelima uzgoja radi postizanja što boljih prinosa te primjenu najboljih praksi. Kako bismo potrošačima osigurali najbolju kvalitetu čipsa, tijekom 40 godina partnerstva, sa svojim smo kooperantima testirali približno 800 sorti krumpira. Zahvaljujući specifičnim lokalnim agroklimatskim uvjetima i sveobuhvatnoj podršci s ciljem dugoročnog poboljšanja uvjeta uzgoja, ponosno možemo reći da je sav čips koji proizvodimo u našoj tvornici u Hercgovcu 100% domaći proizvod.

Naša strast je živote ljudi obogatiti probranom selekcijom slanih grickalica izvrsnog okusa. Svaki dan više od 15 milijuna potrošača diljem svijeta uživa u našim proizvodima.

Intersnack Group

Intersnack grupa operativno posluje kroz regionalne jedinice.

Provodeći grupne funkcije na razini holdinga koristimo globalnu stručnost u lokalnom poslovanju.

Hungarian-style chips with paprika in a bowl, next to it a small bowl with paprika powder.
Salted Cashews on a napkin
Goldfischli salted with sesame in a bowl.

Intersnack ima velik portfelj domaćih i međunarodnih brendova grickalica, od čipsa i orašastih plodova, pečenih proizvoda, te specifično pripremljenih grickalica.

Naša najpoznatija imena robnih marki uključuju funny-frisch, Chio, Estrella, Hula Hoops, POM-BÄR, McCoy´s, ültje, Vico, Tayto i Griffin´s.

Kao tvrtka u privatnom vlasništvu poslujemo s dugoročnom vizijom. Snaga Intersnacka leži u jedinstvenom spoju lokalnog znanja i međunarodne stručnosti. 

Zahvaljujući našim ljudima, timskom radu i poduzetničkom duhu uvijek smo u mogućnosti težiti ka izvrsnosti.

Overview of Intersnack products

Ključne činjenice

>3

milijarde EUR

prometa u 2021.

650

tisuća tona

grickalica prodano u 2021.

30

robnih marki

Naša kultura

Vođeni timskim radom, brinemo o tome da svi budu podjednako uključeni, što čini našu kulturu raznolikom.

A group of Intersnack employees at a meeting
Illustration of the globe

Globalna prisutnost

Imamo 42 proizvodna pogona:

31 u Europi, tri u Australiji, tri na Novom Zelandu, dva u Indiji i tri u Vijetnamu